Godaste desserterna till påsk med citrus, frukt och bär

Vit chokladmousse, glass, fromage och gärna med inslag av citrusfrukter.  Det är verkligen påsk för mig. En dessert av något slag hör till. Gärna rätt liten efter påskbordet. Citrusfrukter hör våren och påsken till och sedan är det väldigt gott dessutom.  Är ni ute efter en riktigt påskig dessert så är nog  Vit chokladmousse med citron curd serverad i äggskal den perfekta desserten, det kan väl inte bli så mycket mer påsk. Det blir en lagom storlek i ett äggskal. 

En annan tacksam dessert är Krispiga mandelkorgar fyllda med bär och glass. Förbered korgarna någon dag innan och vid serveringen slevar du ner valfri favoritglass, bär och frukt. Krispigt, lagom sött och oemotståndligt gott. Att korgarna blir lite oregelbundna i formen blir bara ännu finare och charmigare. 

En annan riktigt härlig dessert till påsk är: Fräscht fluffig och syrlig limefromage . En favorit här hemma.  Älskar citrusfrukter i desserter. 

vit-chokladkaka-med-florida-grapefrukt-sorbet-godaste-desserten-till-pask0

Eller kanske en bit vit chokladkaka med grapefrukt sorbet , ljuvligt söt och syrlig på samma gång. Välj gärna de sött fruktiga Florida-grapefrukterna. De här små munsbitarna är alldeles lagom i storlek. Allt kan förberedas, bra, eller hur! Grapefruktsorbet är ljuvligt. Men grapefrukt kan vara svårt annars. För något år sedan skulle jag baka grapefruktmuffins med barnen. Redan vid smeten blev vi lite tveksamma. Smakade inte så gott som man hade hoppats. Efter gräddningen skulle vi mysa med de nygjorda, lite varma bakverken. De var helt oätliga och tyvärr bara att slänga.  

GD   Å S K

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *