Godaste maten till påsk är lammracks och lax

Godaste maten till påsk är lammracks och lax.  Lite tips på rätter till påsk. Tänkte fokusera det här inlägget på just lax och lamm som jag tycker hör påsken till. Allt annat som förrätter och desserter till påsk kommer det också inlägg med under de närmsta dagarna så glöm inte att kika in. Lammracks med goda tillbehör som grillad citron, stekta tomater på kvist, bönkräm, kräm på rostad paprika och hasselnötter och filodegskorgar med potatis och chevre. Inte dumt alls. Tvärtom! 

En annan favorit på påskbordet är lax i stor bit som skjutsas in på en saltbädd i ugnen och kommer ut saftig och ljuvlig. Chili- och fänkålsbakad lax med en sallad på granatäpple, broccoli, parmesan och spenat. En grön basilikasås på sidan. Så himmelsk gott och fräscht på alla sätt. Och färgglatt. 

 

Eller den här favoriten: Lammracks med pistagecrust och en chevrepannacotta. Galet gott i all sin enkelhet. 

Saltbakad lax med en gudagod potatisterrin och len hummersås är perfekt till påsk. Då, i stort sett, allt går att förbereda. Just saltbakad lax är och förblir mitt bästa tips då man är många runt bordet. Inte minst för att den sköter sig självt i ugnen och alltid blir perfekt tillagad. 

GLAPÅS

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *