Veckomeny och Popcorn med choklad

Mini Clubsandwixh och krispiga nuggets med parmesan är perfekt till mellomyset. Små små fyllda sandwichar som passar små händer. Men de sparas med fördel till lördagen alltså, eller kanske redan till fredagsmyset. Innan dess föreslår jag  Quesadillas med pepparrot och ruccola är så mystiskt enkelt och blir så raffinerat gott. Lax i foliepaket åt jag i helgen hos en vän. Då kom jag på att det faktiskt är ett av mina favoritrecept på bloggen. Mat som dessutom sköter sig själv i ugnen. Mina barn är överförtjusta i att göra sina egna paket med det de tycker om. Lägg i färdigkokt potatis i paketen så har du hela middagen i dessa paket. Gudomlig pasta med en sås på bacon, svamp, dijonsenap med mera. Så lite sent såhär på söndag kväll kommer då Veckomeny och Popcorn med choklad.

Den här veckan har svischat förbi och jag har bara känt det som om jag inte hunnit med. Ligger lite steget efter med både det ena och det andra. Jag har i alla fall kommit igång med träning igen. SKÖNT! Hur går det för er med träningen? Jag försöker också göra ’feel good’ saker som jag mår bra av och som får mig att koppla av. Så jag tänkte att jag skulle ge er ett av mina ’feel-good’ tips varje vecka. Den här veckan är det läsningen av Elena Ferrantes romanepos, Neapelkvartetten,  om fyra böcker. Tänkte verkligen enbart läsa första boken. Men nu har jag läst nummer två: Hennes nya namn och är nu på nummer tre: Hennes nya namn. Blev verkligen helt förtrollad av huvudkaraktärerna, deras vänskap, kvinnans utsatthet i en tid och ett samhälle där mannen stod högst i rang. Språket är så rikt så välskrivet. Blev alldeles fascinerad. Sedan jag var liten har jag haft en svaghet för litterära karaktärer som är gåtfulla, som man inte riktigt fullt ut får grepp om men vill vill vill förstå. Lila i Elena Ferrante är en sådan karaktär; Pippi Långstrump en annan, Tintomara i Almqvists Drottningens juvelsmycke en tredje. 

Över till lite matnyttigt nu: 

Veckomeny och Popcorn med choklad

Quesadillas med pepparrot och ruccola

Lax i foliepaket

Krämig pasta med svamp, vin och bacon

Mini Clubsandwich och Krispiga nuggets med parmesan

popcorn med choklad

En liten rekommendation till mellomyset. Popcorn med choklad. Jag som har två barn i förskole- och grundskoleåldern är såklart given framför Melodifestivalomgångarna. Jag har gått från att inte titta alls under flera år till att nu ha stenkoll på allt och alla. Jag har liksom kapitulerat. Rätt mysigt faktiskt. Popcorn med choklad är så himla gott, och enkelt att göra.  

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *