Cookalong Xmas Fusion – Julmat på nytt sätt

Hälften arbetade med Sara Aasum Hultberg som blev Årets konditor 2014. Jag blev för första gången med i dessert-teamet. Jag blir alltid indelad i matteamet annars. Så roligt! Sara är så otrolig på allt som har med choklad, kola och desserter. Min uppgift var Mjölkchokladtryffel med Ceylonkanel och Tabasco Green Pepper. 

I samarbete med Ta Fram Det Bästa

Cookalong Xmas Fusion var ett strålande julevent där vi fick tips på massa härliga varianter till julbordet. Jag delar självklart med mig av dem till er. Så var börjar man en sådan här härlig kväll. Kanske vid en av de godaste rätterna någonsin: Sesam och ingefärsdressad salmalax med wasabiemulsion, limegurka och nudelkrisp. Helt otroligt! Att vi blandar in asiatiska smaker till julen 2016 har jag sett på flera ställen. Det är fräscht och mer grönt än någonsin tidigare. 

Xmas Fusion cookalong jul på nytt sätt drink  

Men ska vi börja från början så kanske man börjar vid fördrinken som var en kanelsirap som toppades upp av bubbel. Den här ska ni få recept på. Sprudlande julig drink där man kan göra sirapen i förväg och vid servering toppa upp med bubblet. 

De event där det är hands-on är de mest fantastiska. Gillar skarpt då man får röra runt, laga mat och skapa desserter. Det är där man lär sig knep och tricks. Jag är barnsligt förtjust i att skapa. 

Vi delades snabbt in i grupper. Hälften arbetade med Sara Aasum Hultberg som blev Årets konditor 2014. Jag blev för första gången med i dessert-teamet. Jag blir alltid indelad i matteamet annars. Så roligt! Sara är så otrolig på allt som har med choklad, kola och desserter. Här går Sara igenom vad vi ska göra. Min uppgift var Mjölkchokladtryffel med Ceylonkanel och Tabasco Green Pepper.cookalong-xmas-fusion-julmat-pa-nytt-satt

Andra hälften arbetade med Jennie Walldén som är ambassadör för Ta fram det bästa, d v s Grey Poupon Dijon senap, Tabasco, Colman’s och Kikkoman.

Ett magiskt event med fantastiska ingredienser som senapspulver, valrhonachoklad, soja, tabasco, pilgrimsmusslor. Vi satte igång bums och det var full rulle i kökte såväl som vid bänken där vi i dessertteamet var. 

Xmas Fusion cookalong jul på nytt sätt drink

Det sattes igång i alla stationer. Ovan ser ni station sojasotad pilgrimsmussla med blomkål, yuzu och miso, d v s Zeina, Gustav och Jessica.

Eller så kanske man börjar vid fördrinken som var en kanelsirap som toppades upp av bubbel.

En helt otrolig rätt som jag bara vill kopiera rakt av till nyår 2016. En bas på len blomkålspuré med miso, sedan det brynta smöret med yuzu. 

Hälften arbetade med Sara Aasum Hultberg som blev Årets konditor 2014. Jag blev för första gången med i dessert-teamet. Jag blir alltid indelad i matteamet annars. Så roligt! Sara är så otrolig på allt som har med choklad, kola och desserter. Min uppgift var Mjölkchokladtryffel med Ceylonkanel och Tabasco Green Pepper. 

Det jobbades på i alla stationer för att alla rätter skulle bli klara. 

Det var friterade nudlar, ribs med honungs och soja glaze, tryfflar med kola med citron och senapspulver. 

Xmas Fusion cookalong jul på nytt sätt drink

De event där det är hands-on är de mest fantastiska. Gillar skarpt då man får röra runt, laga mat och skapa desserter. Det är där man lär sig knep och tricks. Jag är barnsligt förtjust i att skapa. 

xmas-fusion-cookalong-jul-pa-nytt-satt-drink

Bordsplacering och en makalös meny med fyra rätter och tre desserter. Alla på tema jul. 

dsc_2036 

Vi satt oss och åt de fyra rätterna: Laxen, pilgrimsmusslorna, revbensspjäll Sticky Honey Chili Ribs och Ceasarsallad med grönkål, mandel och torkade tranbär. Den här vegetariska versionen av Ceasarsallad blev en favorit hos oss alla. Just därför ska ni få recept på den inom kort här på bloggen. Så glöm inte kika in. Vi satt länge vi vårt bord och pratade om hur god den var. 

Xmas Fusion cookalong jul på nytt sätt drink

Vi var alla proppmätta, men det gick ju inte att säga nej till dessa kolor, tryfflar och tarteletter: Det var tarteletter med kola, Kikkoman-soja och citrongräs, Mörk chokladkola med citron och Coleman’s senapspulver och Mjölchokladtryffel med ceylonkanel och Tabasco Green pepper. Jag måste erkänna att jag var rätt skeptisk mot att ha soja, tabasco och senapspulver i choklad och kola. Men jag är omvänd. Hur gott är det inte! Soja i kola blir som salted caramel i smaken. Senapspulver till kolan blir en lätt smak bara som bryter av. Green tabasco i mjölkchokladtryffeln ger den en djuphet i smaken. Himmel vilken upptäckt!

dsc_2021

Längtar till julen nu. Då ska det bli dessa kolor med senapspulver och tarteletter med kola och soja. Vem hade någonsin kunnat tro att det kunde smaka så här himmelskt. 

Cookalong Xmas Fusion var ett strålande julevent där vi fick tips på massa härliga varianter till julbordet.

Xmas Fusion cookalong jul på nytt sätt drink

De hade även ett ’wish träd’, jag och Jessica passade såklart på att önska innan vi gick hem. Jag skrev en önskan som jag verkligen hoppas kommer gå i uppfyllelse under 2017.

Vilken underbar kväll!

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.