Veckomeny och hemmagjorda tortillachips

veckomeny

Varmrökt lax i örtig sås som lätt rörs ihop, quornfiléer i ljuvlig sås, kyckling i krämig pestosås, köttfärslimpa på tre ingredienser. Den här veckans tema blir snabbt OCH gott. Det är ok att ta lite genvägar när det är mycket. så här kommer mina bästa snabbfixade middagar med lite hjälp av de bästa halvfabrikaten. Slå inte knut på dig själv. 

DSC_0395

Så dunderförkyld jag har varit i veckan. Mest rätt hade kanske varit att varit hemma och kurerat. Jag är dock en person som bara kör på i de flesta lägen. Rätt eller fel, vet ej. Bara så jag är. När jag kommit hem från jobbet så har jag efter att ha lagat mat och nattat barnen bara däckat totalt. Inte heller orkat träna på hela veckan. Lite stressande eftersom det är mindre än två veckor till Tjurruset. Men här gäller det att välja mellan att inte springa alls eller att springa med för lite träning i kroppen, jag väljer det senare och springer på vilja. Det har hur som varit en fantastiskt krispig höstdag med magiskt ljus och jag och barnen har mest bara varit. 

Quornfiléer i röd het sås  – Färdiga quornfiléer i snabbfixad sås

Varmrökt lax med kall örtsås – köp den varmrökta laxen och rör ihop såsen kvällen innan

Kyckling i riklig pestosås  – Ta en burk färdig pesto och rör ihop på tre minuter och skjuts in i ugnen, klart!

Köttfärslimpa – Ta en påse fransk löksoppa, plussa på med lite köttfärs och en burk creme fraiche, och du är hemma. 

Mexicanskt agua de pina tortillas

Tänkte att ni skulle få mitt bästa helgmys: Agua de piña, Hemgjorda tortillachips och Salsa Jalapeño . Den fräscha ananasdrycken är alkoholfir, men vill du ha med alkohol så tillsätt lite rom, perfekt match med ananas. Godaste dipperna till och tortillachipsen gör du på ett nafs.

Ha en supernajs vecka och planera in en film, att göra något med en kompis eller att läsa en bra bok eller bläddra genom en tidning

Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *