Sallad på grönkål, prosecco, blåbärspaj

DSC_0868

Sallad på grönkål, massa finriven taleggio och parmesan, lite fin olivolja och pressad citron. Det här blev jag bjuden på i somras hemma hos en vän. Trodde först att det var sidosalladen, eller en förrätt. Men icke! Det var huvudrätten. Jag var något skeptisk, om jag ska vara ärlig. Men blev omvänd. Grönkålssallad med massa finriven ost, olivolja och citron var en höjdare. Så enkelt. Du blir mätt och det känns verkligen bra för kroppen. Det är krispigt, smakrikt och ger ett tuggmotstånd.

Prosecco

Till det drack vi Prosecco som passar ypperligt bra tillsammans med grönkålssalladen. Vi snacksade på nötter och stod och pratade i köket. Suktar efter dessa Riedelglas till Prosecco. Glas från Riedel är mina favoritglas. Jag har vin glas och champagneglas från Riedel, men inte Proseccoglas. På min lista NU!

Prosecco

Vi avslutade med mina och tjejernas blåbärspaj. Vi hade tidigare på dagen varit ute i skogen och plockat blåbären, rensat och gjort pajen. Det här är världens godaste blåbärspaj – Knäckig, lite lätt kolasmak. Gott med täcke över blåbären istället för skal. Måste göra den till helgen. Får abstinens efter den här pajen. 

blåbärspaj

Linda

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *