Siggesta gård – Äventyr för stora som små

Siggesta gård aktivitet barn hinderbana träsktrollens stig

Siggesta gård är ett stort äventyr ute på Värmdö en bit från Stockholm. Som en gigantisk faluröd bondgård ligger Siggesta gård omgiven av ängar, åkrar och fält med roligheter som Träsktrollens stig, skogshinderbana, hästar, loppis, alpackor, stor glassbutik och gammeldags godisbutik, den roligaste minigolfbanan, härlig restaurang, deli, orangeri och mycket mycket annat. 

Siggesta gård aktivitet barn hinderbana träsktrollens stig

Skogshinderbanan var given för oss och vårt första mål. Det är en lång bana med flera olika stationer i skogen. Inte helt lätt, många vuxna hade stora problem och ramlade av här och där. 

Barnen älskade den och ville ta en omgång till. Här kan du spendera flera timmar. Den är definitivt en utmaning för alla. Så fint att tänka på tillbaka då vi var där i söndags. Idag är det första jobbdagen, så Siggesta gård blev sista sommaraktiviteten innan det satte igång. Har ni möjlighet så ta en härlig dag nu såhär på sensommaren eller under hösten på Siggesta gård. Man kan utan problem stanna här hela dagen.  

siggesta gård

Nu var vi här en sådan sommarfin dag med strålande sol att vi ville vara ute hela tiden, men de har en fantastisk restaurang som man gärna vill hänga på annars. Har inte ätit här men har hört att maten ska vara toppen. 

Siggesta gård aktivitet barn hinderbana träsktrollens stig

Missa inte Träsktrollens stig, så söt med olika riggade saker som fick barnen att undra över träsktrollen och springa från sak till sak.

Så fint att tänka på tillbaka då vi var där i söndags. Idag är det första jobbdagen, så Siggesta gård blev sista sommaraktiviteten innan det satte igång. Har ni möjlighet så ta en härlig dag nu såhär på sensommaren eller under hösten på Siggesta gård. Man kan utan problem stanna här hela dagen.  

Vid ett ställe är trädet fullt av nappar och nappflaskor, i ett annat träd hänger det fullt med korkar.

Så fint att tänka på tillbaka då vi var där i söndags. Idag är det första jobbdagen, så Siggesta gård blev sista sommaraktiviteten innan det satte igång. Har ni möjlighet så ta en härlig dag nu såhär på sensommaren eller under hösten på Siggesta gård. Man kan utan problem stanna här hela dagen.  

I en glänta finns det ett gäng gungor, så är det utmed hela Träsktrollens stig. 

Så fint att tänka på tillbaka då vi var där i söndags. Idag är det första jobbdagen, så Siggesta gård blev sista sommaraktiviteten innan det satte igång. Har ni möjlighet så ta en härlig dag nu såhär på sensommaren eller under hösten på Siggesta gård. Man kan utan problem stanna här hela dagen.  

Naturen vid Siggesta gård är makalöst vacker och barnen tankas fulla med naturupplevelser och härligt krispig luft här.  

Siggesta gård aktivitet barn hinderbana träsktrollens stig

Det finns massa annat roligt som vi bara inte hann med eller som passar bättre då barnen är lite större som minigolfbanan eller fotbollsgolfen.  

Siggesta gård aktivitet barn hinderbana träsktrollens stig

Här finns hästar som barnen kan rida på, Alpackor och kaniner.

Siggesta gård aktivitet barn hinderbana träsktrollens stig

Siggesta gård aktivitet barn hinderbana träsktrollens stig

Fotbollsgolfens prispall. Bakom ser ni det lilla huset som är en del av minigolfbanan. 

DSC_0153

Jag hade tagit med boken Ut i naturen som är en fälthandbok. Ett litet uppslagsverk i fickformat med 600 svenska djur och växter. Så fick alla barnen hämta varsin blomma så kikade vi vad det var för blomma. Barnen tyckte det var roligt, och jag också. 

Siggesta gård aktivitet barn hinderbana träsktrollens stig

Vi tog en stor picknick med medhavd mat, men barnen var hungriga och det hanns inte med att ta bilder. Men det var mysigt att lägga ut filten, äta och pausa lite i aktiviteterna. Efter maten gick vi och köpte glass i supersöta gammeldags godisbutiken. 

Siggesta gård aktivitet barn hinderbana träsktrollens stig

På söndagar finns här en stor bakluckeloppis där allt mellan himmel och jord säljs. Barnen fick sådär 20 kr var och det handlades minsann. Vi kom på slutet av dagen när de började packa ihop och en del av barnens skatter fick de till och med gratis. Lite plåster på såren för speciellt Annie som blev stucken av en geting för första gången. Det var smärtsamt. Alla var så gulliga omkring och kom fram med våtservetter och råd. Tydligen ska man lägga på socker eller honung. Men sedan tog loppisfyndandet igång. 

Siggesta gård

Vi kommer tillbaka Siggesta gård. Vill hänga här mest hela tiden under varje årstid och vi har så mycket vi inte hann med den här gången. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *