Frukostglass till barnens förtjusning

Frukostglass 

Frukostglass som barnen mer än gärna får äta till frukost eller mellis. Bara nyttigheter. Lite krämig fruktyoghurt, granola, kokosflingor eller kokoschips, lite hackad frukt eller frysta bär och rakt ner i glassformarna. Vips så har du en roligt frukost som barnen verkligen kommer älska. Jag strösslar på lite extra granola då jag har hällt upp dem i formarna. Det gör att de ser ut som den sista (ovan) om man vänder på dem, extra gott tycker mina barn. 

Frukostglass 1

Använd en bra granola från butiken eller gör din egna granola. Jag gör min med massa nötter, solrosfrön, pumpafrön, kanel osv. Proppat med nyttigheter. Jag brukar också använda mig av valnötsolja istället för rapsolja, ta hälften hälften. Det går väldigt snabbt att göra sin egna granola, så kan verkligen rekommendera det. Men ta en bra från butiken annars som är sådär crunchig. Använd också en yoghurt med så hög fetthalt som möjligt till frukostglassarna, annars blir det för isigt. Jag brukar hacka ner den frukten som det är i fruktyoghurten, i det här fallet blev det några jordgubbar. 

Barnen frukostglass

Jag gör dem i miniformat, blir för mycket annars. Då kan de istället få en till eller en i en annan smak. Mina barn tycker att det är rätt busigt att få äta glass som mellis eller till frukost. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *