Nice – La Merenda

Nice La Merenda

Bästa restaurangen i Nice? La Merenda är en äkta liten pärla. Du hittar knappt hit, om du inte fått en rekommendation. Det är som ett hål i väggen, ett trädraperi till dörr bara. Jag hade blivit rekommenderad La Merenda och visste var det skulle ligga, ändå gick vi förbi La Merenda. Vi gick nämligen förbi där på dagen för att boka till kvällen. Rekommenderas för de 28 kvm är fullsatta i två sittningar. Men sedan har de heller inge telefon, och det gör detsamma eftersom jag ändå inte kan franska. 

Fleurs de courgettes La Merenda

Du får hela meny som står upp på griffeltavla direkt i handen då du satt dig ner. Det finns alltså endast en meny som går vidare till nästa bord då du är klar med den. Rättern på menyn är få, men varenda en vi fick in är perfekt tillagade, och vartenda tugga är himmelriket. Barnen tog pestopasta och han som serverade föreslog själv en halv portion till Magda. Ändå fick hon i stort sett en hel portion. Den var så god att jag åt upp det Magda inte orkade. Himmel vilken pasta. Jag tog in en portion Fleurs de courgettes, dvs friterade zucchiniblommor. Det har varit min dröm att få smaka friterade zucchinblommor, och nu fattar jag hypen. De är så frasig läckra med lite havssalt på. 

Nice La Merenda

Huvudrätten för mig blev en mör biffgryta med en tjockpannkaka gjord på kikärtsmjöl. Även den perfekt, köttet föll sönder när du petade på det med gaffeln och pannkakan var intressant, inte så mycket smak i sig, mest konsistens. Till det tog jag ett litet glas Rosé. De har en sort Rosé, en rött vin och en vitt vin. Vad det var för Rosévin vet jag inte för det hälls i från flaskan och finns ingen tillstymmelse till att visa flaskan eller att du skulle smaka på vinet sådär lite fint. Nix!  Det var hur som väldigt gott även om det inte var klockrent till min biffgryta dock, men däremot till friterade zucchiniblommorna. 

Nice La Merenda

De här vattenglasen får man på bordet. Först trodde jag sevitören hade gett oss dem för att glädja barnen, snällt. Men så kikade vi runt och alla hade liknande glas. Någon hade fått Svampbob med tomeluva dessutom. Så roligt! Medan vi är på restaurangen kommer det in en strid ström med människor som vill ha bord. Trots enkelheten vad gäller komfort, eller snarare bristen på komfort, så är det här stället vansinnigt populärt. Alla sitter på hårda pallar. Men det blir lite det som är charmen. 

Nice La Merenda

Mysigt att vara ute och äta med dessa två. Lite för sent dock med 19 för yngsta fröken. Hon är kvällstrött, medan den andra är kvällspigg. Det verkar vara så att restaurangerna i Nice öppnar för kvällen först vid 19. Inte ultimat tid för Magda att börja äta. Men de var toppen båda två på restaurangen. Ett tips om ni går till La Merenda: Ta med kontanter! När jag skulle betala så visar det sig att de inte tar kort. Men inga problem, han berättar var det finns en bankomat och de vill inte behålla något körkort eller så för att säkerställa att jag kommer tillbaka med pengar. Å andra sidan, så kanske de förstod att jag, med två barn i släptåg, knappast skulle göra en springnota. 

La Merenda Annie Magda

Känner mig så lyckligt lottad som får gå på restaurang med dessa två. Roligare sällskap får man leta efter. Det skojas friskt rakt igenom middagen och deras reaktioner på allt är så härlig. De var helt förundrade över att man friterar blommor och skulle kunna tänka sig att äta det. 

Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *