Nice – Dagsutflykt – Villefranche sur Mer

Villefranche sur Mer 4

Endast två stopp från Nice med tåg hittar du en riktig strand vid havet i Villefranche sur Mer. Resan tur och retur kostar endast några Euros och tar sådär 15 minuter. Själva stranden ligger bekvämt nog trappan ner från perrongen du går av på. En betydligt mer barnvänlig strand än den som finns tillgänglig i Nice. Det är också mysigt att göra dagsutflykten till Villefranche sur Mer som är ett pittoreskt litet ställe värt att upptäckas. Vi gick inte in mellan gränderna eftersom barnen ville bada när stranden var så fin och vädret så varmt, det hade annars varit mysigt. 

Villefranche sur Mer 5

Det är en rätt lång strand med gott om plats och olika sorters människor: par, barnfamiljer, äldre som ligger och löser korsord, de som är själva med filt och bok och man hör här alla språk: franska, norska, engelska och svenska. 

Sanden består egentligen av små små stenar, vilket gör det mjukt att gå på och tills Annies stora lycka inte så klistrigt som blöt sand blir under fötterna.

DSC_0609

Utsikten får man inte nog av. Båtarna, vattnet och lyckliga barn.

Villefranche sur Mer utsikt

Vi åt lunch i en liten restaurang längst bort på vägen utmed stranden. Det blev Crepes med Nutella till barnens förtjusning och skaldjurspasta till mig. Alla nöjda. Alla är verkligen så gulliga mot barnen här i Frankrike. Det har hänt ett flertal gånger att en person lagt handen på Magdas och Annies huvuden och sagt att de är så fina, eller att de på restaurang får en bit choklad. Eller den gången då Magda hade surat ihop och vi stod utanför en butik och jag var lite arg på henne. Då kom butiksägarinnan ut med en stor skål med klubbor och de fick välja varsin, Magdas dåliga humör var försvunnet på direkten och det var glada miner på oss alla igen. 

Villefranche sur Mer Lunch

På vägen tillbaka till stranden efter lunchen finns en kiosk som verkligen rekommenderas. Den ligger ungefär på mitten av de husen ni ser på bilderna ovan. Där har de allt: grillade smörgåsar, kaffe att ta med, sallader och glass. Allt till bra priser.

DSC_0640

Vi köpte med kaffe och isglass från kiosken. Barnen tog två sorter som inte fanns i Sverige. Den ena Calippo med bubble gum smak och den andra Calippo shot med smak körsbär och banan. Alltså HUH! Så mycket kemisk smak och färgämnen här. Till och med barnen tyckte att det var för mycket. Och sedan badades det en omgång till. 

Villefranche sur Mer sten

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.