UFO i Bratislava

Restaurang UFO

Första dagen i Bratislava spenderades i UFOt. Ett slags högt utsiktstorn över floden Donau. Hade ingen aning om det innan, men det får man verkligen inte missa. UFO finns I början av bron över Donau. UFOt innehåller utsiktsplats och restaurang, café, bar av högsta klass. Efter att ha promenerat runt lite i stan, tog vi en lunch på UFOt, enligt plan. 

UFO bar

Man tar en slags hiss som åker blixtsnabbt skyhögt upp i luften. Däruppe hittar du en snyggt designad bar och restaurang. Du kan verkligen även bara ta en kaffe här, eller äta något lätt från barmenyn. 

prosecco

Min vän Gita hade försökt att boka bord på UFO till lunch för oss idag, men det var helt fullt. Hon hörde då med sin kontakt Martin som har turistföretag här i Bratislava. Vips så hade vi bord på UFO. Då vi kom fick vi varsitt glas med Prosecco. De hade hört att jag var matbloggare från Martin, så vi blev verkligen behandlade utöver det extra. 

DSC_0119

Så serveras handservetten innan lunchen. Jag trodde det var en förrätt, men så hälls lite vatten på och vips

DSC_0124

Vi tog båda fisk. Jag en havsbrax (Sea Bream) med belugalinser, pak choi och papadam. 

Bread UFO

Rykande heta, nybakta valnötsbröd. Så gott när smöret smälter ner på brödet. Hela upplevelsen på UFO är fantastisk. Det är så vackert och rofyllt att sitta där, servisen är tip top och maten helt ljuvlig. Har hört att maten tidigare inte var någon höjdare där, men sedan har de gjort en helomvändning, bytt chefskock och nu är det verkligen en smakupplevelse att äta där. 

Sea bream lunch UFO

Jag åt brax med baby pak choi, belugalinser, papadambröd och sås. Det var helt otroligt vällagat. Inte världens största portion, men till lunch tillsammans med brödet, helt perfekt lagom. 

Sea bream UFO

Krispigt, mjukt och lent och linser med lätt tuggmotstånd. Underbart i varenda tugga. 

ufo BRATISLAVA RESTAURANT

Sedan kom Martin och tog en kaffe med oss och tog med oss på en sightseeingtur med sin bil. Jag har sett så mycket och lärt mig så mycket om Bratislava. Vi var till och med på flera ställen där min vän Gita som är född och uppvuxen här aldrig hade sett. Martin driver turistföretag i Bratislava och kan det mesta om historiska händelser, år, vart man ska gå, vad man kan göra osv. 

cheese UFO

Ostbricka till dessert med lokala ostar. Ni ser den flätade osten, typiskt för Slovakien. Mild i smaken. Tänkte köpa med mig den hem. 

UFO Bratislava lunch

Otrolig utsikt, det skakar till lite ibland. 

Espresso UFO

Vi avslutade med espresso och choklad innan vi åkte ut på sightseeing, vinprovning och promenader runt stan, slottet osv. 

Castle Bratislava

Självklart måste du gå högst upp och ut på terassen. Det blåser en del, visst, men utsikten över Bratislava är häpnadsväckande. Slottet  med lång historia av att ha blivit förstört och uppbyggt om och om igen. Donau som flyter fram med Österrike på ena sidan mot bergen och Slovakien på andra sidan. 

Donau

UFO view Bratislava 

Blåsigt som bara den och regn på det, men så värt det för utsikten.

Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *