Sveriges Mästerkock – Förberedelser!

Sveriges Mästerkock

Ikväll får ni se första avsnittet från Gävle för slutauditions. Vi anlände dit hela gänget en solig, men kylig dag. Det är väldigt snabba puckar. Jag gjorde min audition inför kameror och juryn på en tisdag sen eftermiddag. På lördag eftermiddag skulle vi vara i Gävle. På tre dagar skulle du alltså hinna lösa att vara ledig från jobbet i flera dagar, lösa situationen med barnen (inte självklart då man är ensamstående), avboka saker som du haft inbokade, beställa biljett till Gävle (du betalar resan själv) och träna på det du inte kan. Puh!

Sveriges Mästerkock fisk

ONSDAG kväll efter jobb och event som inte kunde avbokas åkte jag hem till min vän och hennes man för att kl 22 på kvällen lära mig rensa fisk som ett proffs. Johan hade köpt med sig träningsfiskar från affären, bl a en halvrutten abborre. Johan övervakade och lärde mig tips och tricks tills det satt. Huh!

Sveriges Mästerkock förberedelser

TORSDAG klippte och tonade jag håret. Det tog timmar det. Väldigt skönt att fixa håret, men lite onödigt när jag i Gävle hade håret uppsatt hela tiden. Hmmm!

DSC_1086

DSC_1102

FREDAG köpte pastamaskin efter jobbet, sedan till affären för ingredienser till att göra pasta själv. Sådant är troligt att det kommer och man måste vara förberedd. Så bra det blev faktiskt. Fattar inte att jag inte gjort det tidigare. Urgott och inte speciellt svårt. Kräver alldeles eget inlägg i detalj för verkligen värt att göra sin egen pasta. Tjohooo! 

DSC_1110

LÖRDAG morgon varvades mellan att packa, slå några bea och stycka en kyckling. Sådant kändes även det viktigt att kunna. Jag är numera grym på både det ena och det andra. Sedan gick tåget till Gävle….Och vad som hände där får ni helt enkelt se om ni tittar ikväll på TV4, 20:00. 

DSC_1135

Linda

8 kommentarer

  1. Synd att du åkte ut! Jag följer dig här på bloggen och inspireras av dina recept. Sticky chicken är en favorit hos oss! Jag gjorde din thaiinspirerade sallad i helgen. Kanongod!! Fick ni läsa på om biff Rydberg innan ni började laga? Fick ni några tips från proffsen? Nyfiken hur det fungerar bak kulisserna! Kram 🙂

    • Vad roligt att höra dina favoriter. Sådant vet man inte, dvs vilka recept som någon gör och vilka som går spårlöst förbi. Thaiinspirerade salladen är också en storfavorit. Sticky chicken hade jag glömt, dags att göra den snart:-) Berätta gärna igen om vilka rätter du gör, så roligt att höra. Jag ska skriva ett inlägg nu om ’behind the scenes’ på Mästerkocken. Ska svara på dina frågor där. Kram

  2. Åh vad trist att vi inte fick se mer av dig! Din äggrätt låter ju helt fantastisk, och så hade du ju övat på att slå en bea – vad gick fel?

    • Tjaaaa, vad gick fel. Egentligen inget. Jag var den som stod på tur med en perfekt bea efter den som fick sin godkänd. De visade dock inte kön där jag stod först. Ska skriva inlägg om det hela och skriva vad jag tror och så…Men det är ok, ingen fara, det var en sådan rolig upplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *