Dagen före dagen

Nyckelviken

Alltså igår, ja, då var min bror med familj här. Vi drog till Nyckelviken. För er som inte bor i Stockholm så är det ett sort naturområde med bondgårdsdjur, grillar som alltid är igång, pulkabacke med mera i ett naturreservat.  Det var ovanligt lite folk där igår. Alla andra kanske hade fullt upp med nyårsförberedelser eller var helt enkelt bortresta. Vi hade pulkabacken för oss själva en stor del av tiden. Perfekt. 

DSC_0659

Vi åkte pulka tills det var mörkt, då drack vi varm choklad, åt banankaka och blåbärskex. Bästa som finns med sådana här dagar när man tar med sig lite gott, rör på sig, är ute och sedan kommer hem med rosiga kinder. 

DSC_0660

Jag hade gjort riktig varm choklad på kakao och farinsocker med liten touch av apelsin, kanel och kryddnejlika. Gott! Barnen hade inte tröttnat på pulka och snow racer åkningen så vi körde ett par gånger till och sedan letade vi lite efter djuren, men de var inne allihopa förutom några hönor och kaniner. 

MIDDAG

Sedan hem till oss för middag med gänget. Det blev lite nyårsmiddag av det hela. Jag har barnen ikväll så vi firade lite igår med stormiddag, för ikväll är det enbart jag och barnen så då har vi en myskväll istället för stort nyårsfirande. Men igår var det fullt ös och stormiddag. 

DSC_0709

Det blev ekologisk lax på saltbädd med västerbottenost, hummersås och potatisterrin.  Visar mer bilder senare och recept kommer . 

glassbomb

Sist men inte minst blev det en glassbomb med glittriga maränger och tre lager glass: vanilj, hallonsorbet och salted caramel kärna. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *