Snacks och annat smått och gott till nyår

krustader-med-ishavsrora-och-bubbel0

Snacks och annat smått och gott till nyår och bubblet? Vill ni ha en snabb fix till imorgon? Vassego, här är mina allra bästa tips på snacks och annat smått och gott till nyår och bubblet. Dessa Krustader med ishavsröra är så goda, festliga och sitter som ett smäck till bubblet, lovar! 

aperol-spritz-och-tomat-och-ricottadipp1

En av mina absoluta favoriter under 2015 har varit Ricotta med olivolja, kapris och mejram sedan doppar du vad som i den här och det är bara så himmelskt! Testa att doppa kex,  filoncini, surdegsbaguette till exempel. 

Kronärtskocksröra

En tredje älsklingsförrätt blev under 2015 kronärtskocksröra med tre sorters ost. Gör röran i förväg och ställ i kylen. Sedan är det bara att bre på lite röra på crostini eller dylikt och gratinera i ugnen, alla älskar den här röran. 

pumpernickel-med-sojamajonastoppad-salmalax0

Pumpernickel med salmalax och sojamajonäs. Du kan givetvis även ta annat kex eller bröd än pumpernickel. Den där lätta touchen av soja tillsammans med majonnäs med salmalax känns alltid lyxigt.  

vasterbottenostfyllda-aprikoser-med-en-gnutta-chili0

Ska det gå blixtsnabbt? Tja då är dessa aprikoser med västerbottenost, basilikablad och lite chili kanon. 

parmesankex-till-fordrinken0

Parmesankex till drinken, försvinnande goda. Baka i förväg och dessa går dessutom att frysa in, om det mot förmodan skulle bli några över. 

73591

Brietårta – To die for. Passar inte minst som vickning att plocka fram på natten tillsammans med kex. Chevre och brie, nötter, aprikoser, russin och örter. Den här passar verkligen till allt, även som efterrätt. 

clementin-prosecco-och-oliv-parmesanstanger1

Frasigas Olivstänger med parmesan. Perfekt matchning till vilken drink som helst. 

Ps. Prenumerera gärna på Lindas Matstuga så missar du inte recept, tävlingar, tips mm. Genom att gilla inlägget på Bloglovin’ så får fler ta del av receptet!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.