ABBA The Museum

ABBA 

ABBA The Museum är verkligen ett av Stockholms absolut roligaste museum. Igår var jag där för första gången. Det har varit på min önskelista länge. Det är interaktivt där du kan spela in din egna musikvideo, dansa och sjunga med Abba som hologram på en scen, du kan se hur du ser ut i ABBAs scenkläder, se deras scenkläder, videos, urklipp, intervjuer då och nu, gå guidade turer eller varför inte göra en quizz? Allt är otroligt modernt gjort och man skrattar så mycket. Kom ihåg att boka biljetten innan du går dit för på plats blir det dyrare. Det är SJ som har hand om biljettbokningen och du måste boka in dig på en tid. Vi hade bokat 14.15 och då kunde du inte gå in innan och var tvungen att gå in inom 15 minuter. Lite märkligt men har antagligen att göra med allt interaktivt som laddas upp på din sida som du sedan kan tanka ner. 

DSC_0096

Helikoptern från Omslagsfotograferingen av albumet ARRIVAL. Man kunde känna på spakar, sätta sig tillrätta och göra sig lagom bekväm. Undrade lite om det har varit en riktigt helikopter. 

DSC_0113

Studion uppbyggd och till vänster Bennys självspelande piano som är kopplat till deras nuvarande studio, så när han spelar där så spelar pianot här, fascinerande.

DSC_0104

Deras scenkläder designade av Ove Sandström var makalösa att se och roligt att läsa och höra om tänket bakom. De hade tydligen beslutat att Agneta och Frida skulle ha varsitt djur som kopplades till dem. Agnetha fick kaninen och Frida räven som sina djur. Även om vissa kläder är förskräckliga så kan man inte annat än älska dem för allt glam, paljetter, rysch, pysch och färger. 

 ABBS Scenkläder

Sedan kunde du fotas in och se hur du skulle ha sett ut när du dansar i deras scenkläder. Så skulle jag har sett ut. Intressant! Du kan från datorn knappa in den kod du har på din biljett och se alla filmer, bilder, quizz och låtar du spelat in under ditt besök. Så rolig idé.

The ABBA Museum

Man fastnar inför alla filmer med ABBA och alla saker att titta på. Förbered dig på ett antal timmar här innan du kan slita dig härifrån. Vaxdockor av ABBA i verklig storlek. De såg läskigt äkta ut. 

DSC_0097 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *