Bästis på middag = Perfekt kväll

DSC_0268

Så lyckligt lottad över att ha Jessica som vän, och dessutom som granne. Så mycket feel-good att spendera en kväll i hennes sällskap. Det är alltid så garanterat att man får en bra kväll med Jessica. Vi har en hel del gemensamma bekanta, roliga minnen och vi skrattar och pratar alltid massor massor massor. Verkligen så tacksam för Jessica som idag är en av mina allra närmsta vänner. Det är verkligen Jessica som har lagat mat till mig de flesta gångerna den senaste tiden, så på tiden att jag lagade till henne. Jessica kom glammig i stor underbar pälsjacka med röda läppar, solblekt hår, solbränd direkt från deras semester i Aruba. Så roligt för jag hade verkligen tänkt ta på mig mina myskläder som vi gör ibland när vi äter middag hos varandra. Som tur var så hade jag inte hunnit det. Men glammig var jag definitivt inte. Något vinterblek, jeans och tröja. 

salmalax sojaemulsion krasse svarat sesamfrön fänkål citron brödsmulor

Nå, förrätten blev Salmalax (favoriten) med sojaemulsion, fänkål marinerad i citron, svarta sesamfrön, krasse och friterade brödsmulor. Så nöjd! 

spaghettipumpa lasagne spaghettisquash lasagna

Sedan åt vi spaghettipumpa á la lasagne. Första gången jag gjorde spaghettipumpa och det här kommer jag göra igen. Man rostar pumpan i ugnen och gröper sedan ur den, den blir då till trådar som liknar spaghetti. 

pumpasorbet

Till efterrätt pumpasorbet på pumpapuré, banan, kanel, kardemumma och ingefära. Lite bär som kontrast. Hur härligt är det inte att ha en sådan här kväll mitt i veckan. Piggar upp hela återstående veckan minsann. Älskar att bryta av vardagen med något sådant här som sätter lite guldkant på tillvaron. 

DSC_0269

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *