Halloween – Sorbet på Pumpa

pumpa sorbet pumpkin sorbet

Pumpa i kakor, bröd, mat, godis osv blir verkligen alltmer populärt här i Sverige. Själv så gillar jag verkligen smaken av pumpa och är sugen på att testa det i alla möjliga saker. En pumpasorbet blev det nu till Halloween och ni bara måste testa!

pumpa sorbet pumpkin sorbet

Det är något så otroligt som händer då man tillsätter lite kanel, ingefära och kardemumma till pumpa. Det här receptet kräver enbart 3 ingredienser, förutom kryddorna. Pumpasorbet är dessutom laktosfritt.

pumpa sorbet pumpkin sorbet

Till det här receptet behöver  du pumpapuré. Antingen skär du upp en pumpa, ugnsrostar och mixar det mjuka pumpaköttet till en puré. Eller så gör du som jag och köper pumpapuré på burk. Jag köpte min i min vanliga butik bland de amerikanska varorna.

Pumpasorbet (för ca 4 port)

2 stora bananer

3/4 dl honung

2 dl pumpapuré

1 tsk kanel

½ krm kardemumma

½ krm ingefära

Mixa ihop allt så det inte är några klumpar. Om du har glassmaskin så använd den, annars häll upp i förvaringsbunke och frys några timmar. Gärna över natten. 

 DSC_0091

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *