Grillade majskolvar med nötsmör

majs pistage smör

Bland det godaste som finns är grillade majskolvar med smält nötsmör. Som bas behöver man någon nötolja. Jag tog pistageolja den här gången, men hasselnötsolja är annars min storfavorit. Sedan plussar man på den sorts hackade nötter man använt som olja. Grymt gott. Fin helg på er!

majskolv-med-notsmor-smaltande-gott1

Du behöver

smör (rumsvarmt)

nötolja (t ex pistage, hasselnöt, valnöt)

salt

nötter (t ex pistage, hasselnötter, valnötter)

Majskolvar

Gör så här

Blanda ungefär lika delar olja och smör. Tillsätt salt. Rör om så att allt blandar sig väl. Lägg smörblandningen på smörpapper och rulla till en korv/smällkaramell. Lägg in i kylen att stelna.

Jag förkokade majskolvarna och grillade dem sedan. Skar upp i tjocka bitar och la på stora bitar av pistagesmöret så det fick smälta ner något på den varma majsen. Strössla över hackade pistagekärnor.

Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *