Sous Vide tillagade rödbetor och morötter med lammfärsbiffar och fetaostkräm

Sous Vide rödbetor morötter lammfärsbiffar  

Premiär för grönsaker tillagade i min Sous Vide från OBH Nordica. Du sätter den bara på 84C och lägger ner dem i 1½ timma.De smakar så mycket i sig själva, då alla smaker och näringsämnen bibehålls genom Sous Vide tekniken, att du inte behöver massa andra tillbehör. Det blev en god biff på lammfärs med endast lite salt och svartpeppar tillsatt och en kräm på fetaost, yoghurt och mynta, se nedan.

 Vakuumförpackade rödbetor och morötter

Vakuumförpackade och redo att sänkas ner i OBH Nordicas Sous Vide där de får ligga och sköta sig själva i 1½ timma på 84C. 

Fetaostkräm

100 g feta

2 dl yoghurt (10%)

½ dl färsk mynta (hackad)

salt

Bara blanda smulad feta med yoghurt och hackad mynta. smaka av med salt. 

Crozes hermitage

Perfekt vin till är Crozes-Hermitage, passar speciellt bra till lamm. 

Linda

2 kommentarer

  1. Hej fina du.
    Jag hittade hit till din Matstuga i går (via Bambi)
    Har läst och läst och kan inte sluta… 🙂
    Vilka fantastiska recept , foton och text !!
    Vi ska ha gäster i helgen och jag har nu nästan fått problem med vad jag ska servera.
    Vill ju göra så många av dina recept ! ( Mina gäster kommer rulla hem)
    Tusen tack för all inspiration och må så gott.
    Kram Line

    • Men TACK!!! Så roligt att höra:-) Ska ha gäster ikväll och då blir det grillade räkor och sedan grillad kyckling mm. Hoppas du hittar något till helgen. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *