Sous vide grillad Pluma och Kotlettracks på rapsgris

Grilltallrik

Måste visa min favorit grillmiddag 2015: Pluma och Kotlettracks från Scan på svensk Rapsgris. Älskar allt med svensk Rapsgris. Till det min Rabarberchutney, choronsås, färskpotatis på spett, majs med riven parmesan och världens godaste paprika- och tomatsallad. Pluma, kotlettkappan, är en helt ny styckningsdetalj för oss svenskar. Den sitter som ett lock ovanpå karré och kotlett. Den är saftig, mör och väldigt smakrik. Plumans platta form gör den tacksam att grilla. Självklart  tillredd med min Sous Vide maskin och sedan bara vänd i grillpannan för att få en snygg grillyta. 

Du sänker helt enkelt ned det vakuumförpackade köttet, med eller utan marinad, örter, kryddor, i det upphettade vattnet i Sous Vide och så sköter allting sig självt och du kan göra annat. Köttet blir exakt så som du bestämmer att det ska bli eftersom du ställer in en exakt temperatur. Så bekvämt och garanterat toppresultat varje gång. 

DSC_0994

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *