Sommarens Slagstaglass

Slagstaglass

Tradition att minst en gång per sommar äta Slagstaglass. Så igår på vägen hem från Eskilstuna gjorde vi givetvis en avstickare till Slagstaglassen. Alla i Eskilstunatrakten känner till Slagstaglass, och betydligt fler än så, den är vida berömd, med rätta. Mjukglass gjord på hemligt recept. Det ryktas om att de har blandat ner mascarpone. Det är familjeägt och receptet är som sagt hemligt men det kan mycket väl vara mascarpone.  Den traditionella varianten är stor våffla med grädde och jordgubbssås, men sedan har glassen utvecklats till alla möjliga kombos. min favorit kombo är Polkasnäckan, men jag byter ut polkaströsslet mot lakritsströssel, alltså så gott att man smäller av. Magda tog en Gott och Blandat snäcka.

DSC_0181

Sedan blev det i gänget en M&M snäcka, en Surprise i rolig kopp och en Hallonsnäcka. Finns hur många varianter som helst. Kön är väldigt lång, folk vallfärdar hit, men det är glassen värd. I år har de även månat om att alla ska kunna hitta något gott hos dem och de erbjuder 4 laktosfria kulsmaker, glutenfria våfflor och sockerfria lightbägare. Stor tummen upp!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *