Hejdå Kaninerna

DSC_0114

Vi sa igår kväll hejdå till kaninerna. Det har varit så roligt att ha dem hos oss i drygt en vecka och båda barnen har varit överförtjusta i Stampe och Killen som barnen har döpt om dem till. På lördagarna vi hade dem så fick de lördagsgodis, banan. Dessa kaniner gillade inte morötter! i deras torrfoder var det också bananchips och barnen smakade i smyg.

Kaninerna

Jag lät dörren till buren vara öppen så de kunde hoppa ut och springa omkring. De gick faktiskt inte så långt ifrån sin bur, men tyckte det var lite spännande att nosa omkring. Himmel vad jag städade under dessa dagar. Jag städade deras bur det första jag gjorde på morgonen och det sista på kvällen, och någon gång på dagen. Sedan dammsög jag runt buren några gånger varje dag också. utöver det så tvättade jag av dem några gånger.

DSC_0117

Barnen gosade med kaninerna varje dag och var riktigt fina med dem. Magda och Killen satt varje dag i soffan tillsammans framför Bolibompa. Barnen skuttade upp på mornarna för att hälsa på kaninerna. Det känns så bra då barn får lära sig att ta hand om djur. De fick ge kaninerna mat och vi övade på hur man bär kaninerna på ett bra sätt och att man måste låta dem vara ifred då de vilar, äter eller drar sig undan. Så om man inte vill ha ansvaret med att ha djur permanent så är det verkligen ett tips att låna djur från någon som åker bort. Det gör vi väldigt gärna igen.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *