Frost – Klubbor

Att göra klubbor är bland det lättaste som finns. Till Frostkalaset belv det isklubbor med glitter, strössel och små snöstjärnor

DSC_0088

Du behöver stjärnform, klubbpinnar, ätbart glitter och strössel, samt ingredienserna nedan. Formen för stjärnorna, klubbpinnarna och en del av strösslet kommer från Panduro. Karamellfärg i turkos eller blått hittar du på din vanliga butik. Stjärnformen ingår i ett klubbkit hos Panduro. Jag gjorde den två gånger efter Panduros recept med de ingredienser som ingick i det kitet och tutti frutti smaken. Sorry, Panduro, men det var verkligen INTE gott och klubborna blev mossgröna. Så jag slängde allt utom stjärnformen och klubbpinnarna. Sedan tog jag fram ett eget recept. Blev perfekt. Hade då ingen smaksättning, det kan man såklart ha. Blev dock gott bara sådär.

klubbor

Nedanstående recept räckte till 4 stjärnklubbor och 4 freestyle-klubbor

Du behöver

2,5 dl socker

25 g glukos

0,5 dl vatten

klubbpinnar,strössel, ätbart glitter, karamellfärg, smakessens (om du vill)

Gör så här

Lägg fram stjärnformen med bakplåtspapper/silikonmatta/bakplåt eller annat underlag under där det inte gör något om du spiller het sockerlag. Om du gör klubbor utan form så lägg ut pinnar på ett bakplåtspapper med gott om mellanrum

1. Koka upp socker, vatten, glukos, karamellfärg (och smakessens om du vill)

2. Låt koka tills det är 145 C dra kastrullen från värmen

3. Häll sockerlagen i formarna och direkt i med pinnar (om du gör utan formar så häll lite försiktigt över pinnarna). Strössla över glitter och strössel.

4. Låt svalna helt innan du tar ut ur formarna

Linda

8 kommentarer

    • Nja, tror inte det. Smeten är superhet och kommer rinna ut under formen. Men du kan lägga ut pinnar och hälla över, men då blir det inte någon särskild form, men fint ändå. En form för klubbor är dock användbar till mycket, du kan smälta choklad och hälla i eller kakdeg. Kan bli mycket roligt. Kostar inte så mycket, tror ICA Hemma har också, i hjärtform.

  1. Vad duktig du är 🙂 Grym verkligen 🙂 Ha ett fint sportlov, hoppas vi ses nåt snart, kram kram

  2. Hej! Jag testade att göra klubbor nyss fast jag har tänkt ha det som istappar på en frosttårta, men jag hittade inte glukos på affären så jag köpte glukossirap, resultatet blev inte så hårt som jag trodde det skulle bli. Är det skillnad på glukos och glukossirap? Och var isåfall hittar jag glukos? Blir klubborna stenhårda då? Tack

    • Ja, klubborna ska bli hårda. Glukossirap är inte samma. Första gången jag köpte glukos hittade jag på apoteket. Andra gången hittade jag på min vanliga ICA ’Flytande glukos’av märket Dr Oetker. Kom ihåg att koka till 145 C också. Ska vara stenhårt när det svalnat:-) Lycka Till!

      • Tack så jätte mycket för ditt svar! Då ska jag leta efter flytande glukos! Första gången råkade det bli närmare 200grader så då brände allt fast och andra gången blev det nog 130 så tredje gången gilt då

  3. Hej igen! Jag förstår inte vad jag gör för fel, jag har nu provat tre gånger och den blir inte hård, den blir seg och ramlar ihop när jag ställer den upp, har du nåt tips? Tanken är att jag vill göra typ en isvägg till en frosttårta.. Mvh Mikaela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *