Kalljästa frukostbullar och Ny God Morgon juice

Ni som har följt mig ett tag vet ju att jag brukar göra dessa kalljästa frukostbullar. Love them! Så himla smidigt att röra ihop allt på kvällen och bara göra bollar och in i ugnen några minuter.

Kalljästa frukostbullar

Så gott med varma frukostbullar!

DSC_0376

Till det lyxade vi nu på morgonen till det med två nya juicer som vi fått testa. Det är God Morgon som kommer med TVÅ nya juicer av alldeles färskt pressade frukter och bär, i spännande kombos dessutom. Det är Apple Berry Juice (äpple, hallon,svartvinbär, apelsin) och Berry Ginger Dream (äpple, vindruvor,blåbär, ingefära). Så underbara, de förgyller vilken frukost som helst och jag gillar skarpt att bären är handplockade och pressade inom 24 timmar. Favoriten blev nog Apple Berry Juice som även båda barnen tyckte så mycket om. Berry Ginger har en tydlig ingefärasmak vilket jag gillar, men är lite vanesak.

DSC_0401

Frukostbollar (ca 12 st)

1/4 pkt jäst (ca 13g)

4 dl kallt vatten

1 msk smör- & rapsolja

1½ tsk salt

9 dl siktat dinkelmjöl

2 dl finriven god ost

Vallmofrön eller sesamfrä

Gör så här

Dag 1

Lös jästen i det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt smör- & rapsolja, salt, mjöl, hälften av osten. Rör runt så det blir en jämn smet. Den ska vara lös i konsistensen. Sätt över plastfolie på bunken och ställ in i kylen.

Dag 2

Sätt ugnen på 250 C

Klicka ut degen till sådär 12 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Strössla på sesamfrön och strö över resterande ost.

Grädda mitt i ugnen ca 10-12 min tills de fått lite färg. Låt svalna lite.

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *