Spårvägsmuseet

spårvägsmuseet

Testköra en buss eller ett tåg, leka konduktör och klippa biljetter, åka minitåg eller kanske nyfiken på hur en buss ser ut underifrån? Allt det och mycket till kan du göra på Spårvägsmuseet här i Stockholm. På 5000 kvadratmeter finns bussar, spårvagnar, tåg, häst & vagn och tunnelbanevagnar uppställda som barnen kan klättra in i.

DSC_0266

 

Väldigt mycket springyta och klätteraktiviteter alltså. Ett av Stockholms roligaste museer för barn där de fritt kan känna och prova på. Vi har varit här flera gånger och barnen tycker alltid att det är väldigt roligt.

DSC_0272

Barnen eller du kan för en stund testa på att vara spärrvakt. Magda ville inte lämna båset när hon väl satt igång med att klippa biljetter, kanske har hon hittat sitt kall. Spärrarna som man kan gå in och ut genom var också väldigt populära. Vi spenderade flera timmar där en söndag häromveckan. Det finns också ett fik och ett minitåg man kan åka som är väldigt populärt. När vi var där var tåget utsålt för resten av dagen. Biljetterna kostar inte många kronor, och är väldigt populärt. Det finns bänkar att sitta och ta igen sig lite överallt. De har även en hörna med tågbanor och papper och kritor för de minsta. Helgtips!

DSC_0282

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *