Bästa matlåde-maten – Veckomenyn

Bästa matlåde maten veckomeny

Fattigaste veckan på hela året. Då är det bara att bita i det sura äpplet och ta med matlåda. Vad funkar bäst att ta med då? Här kommer mina tips på hur du sparar pengar och fixar matlådor utan att lägga ut massa pengar:

* Städa kyl, frys och matskåp. Då kommer du hitta en hel del som du hade glömt att du hade. Använd det nu till att komponera matlådor och rätter.

* Köp säsongsbetonat, det är billigast och smakar då också som allra bäst. På sajten Äkta vara finns riktigt bra säsongsguider

* Då du lagar mat på kvällen/helgen, laga någon portion extra. Matlåda utan merarbete

* Utnyttja affärernas rabatter på mat just nu

* Laga mat från grunden istället för att köpa halvfabrikat

Blomkålssoppa i termos – till lite bröd du har hemma, knaperstekt bacon, rostad majs, eller bara ät som den är

Korvstroganoff – Blir jättegod även uppvärmd. Toppen också för, i receptet står det mjölk, men du kan byta ut till creme fraiche, matlagningsgrädde osv.

Kycklingwraps med ajvarröra – Ta med röran i burk på sidan och bröden i förpackningen. Du mikrar bröden lite kort och klickar på röran kall, så enkelt, och så gott

Risottobiffar – Laga extra mycket t ex tomatrisotto. Det som blir över ställer du kallt och formar biffar av. Vill du lyxa till det lite så puttar du in en bit ost i mitten av varje risottobiff.

Se även

5 billiga (men urgoda) rätter

5 enkla vardagsrätter

filmjölksbröd

Baka ett filmjölksbröd och ta helt enkelt de mjölsorter du har hemma till brödet, bara att blanda på. Håll dig dock till 7,5 dl sammanlagt. Sedan kan du blanda ner de nötter och den torkade frukten du har, eller inget alls.

Superfin vecka på er, glöm inte att tända massa ljus och doftljus hemma, bästa som finns för att skapa stämning

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *