Första lunchen på jobbet – Blomkålssoppa

Nu så! Absolut första dagen igår gick bra, fast jag saknade Magda och Annie så jag var gråtfärdig. Kunde inte ens titta på bilder i telefonen på dem. Kan inte beskriva hur ljuvligt det var att komma hem till dem. På vägen hem ringde jag och Annie svarade och sa ’Hur har det varit på jobbet idag, Mamma?’, ’Vad har du gjort idag på jobbet?’. Hur blev hon så stor, fast hon bara är 4? Lite svårt dock att förklara att jag första dagen på jobbet mest bowlade, sköt golfbollar och körde i en racingsimulator. Vi var på O’Learys vid Norrtull. Åt lunch där och jag var duktig och tog torsk med sallad, bönor osv. Ingen potatis, ris eller pasta. Tisdag blir alltså först lunchen på jobbet, dvs första matlådedagen. Så när jag kom hem gjorde jag en blomkålssoppa att ta med som matlåda. Jag har gjort den förr så gick snabbt att mixa ihop.
Du behöver (för två personer)

1 blomkålshuvud
½ gul lök
vatten
2 msk kalvfond eller kycklingfond eller grönsaksfond
2 dl matlagningsgrädde
smör, citronsaft, salt, peppar, olivolja

Gör så här
Skär små blomkålsbuketter av huvudet. Hacka löken fint. Fräs på blomkål och lök i smör. Häll på vatten så att det precis täcker blomkålen. Tillsätt fonden. Koka blomkålen mjuk med locket på. Häll sedan av hälften av vattnet (jag brukar dock hälla över vattnet i något kärl för att ha ifall jag behöver spä ut soppan lite). I med grädden och koka upp.

Mixa soppan slät i mixer eller med stavmixer. Smaka av med citronsaft, salt, peppar. Ringla över lite fin olivolja. KLART!
Blomkålssoppan är upphälld på termos, lätt att ta med till jobbet. Kanske kilar iväg till affären och köper lite räkor, korv eller bacon att strössla över soppan. Vi får se. Ha en riktigt fin jobb- eller semesterdag!

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *