Bästa Mellisen

mellis

Mitt bästa tips på gott och nyttigt – till mellis, mys framför tvn eller då man kommer hem med småhungriga barn från förskola och skola – är att skära upp lite (helst ekologiska) grönsaker: paprika, gurkstavar, morötter, blomkålsbuketter, selleristavar, bra knäckebitar, lite äppeljuice och göra några dipper till. Mina barn älskar det här och det kan varieras hur mycket som helst. Vi sitter och småpratar och dippar. Jag använder mina slattar av creme fraiche, majonäs, gräddfil, youghurt mm för att blanda ihop såser.
Såser
Ketchup/Limesås
4 msk ketchup
1 tsk sweet chillisås
4 tsk färskpressad limejuice
Majonäs/Dijon/lime
4 msk majonäs
1 tsk dijonsenap
1½ tsk honung
1 tsk kallt vatten
Mild och krämig ketchupsås (mina barns favorit)
1 dl Gräddfil/ creme fraiche/youghurt
1 msk majonäs
1-2 msk ketchup

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *