Lax med Lime- & Tellicherrypepparsås

Lax med Lime- och Tellicherrypepparsås

Fräsch och försvinnande god lax med min favoritpeppar: Tellicherry. Rekommenderar er verkligen att testa Tellicherrypeppar. För er som inte använt den så är den mjukare och fruktigare i smaken än vanlig svartpeppar. Såsen kan du göra dagen innan och bara värma på.

Du behöver (för 4 pers)

½ lime

1 vitlöksklyfta

1 schalottenlök

25 g smör

1½ msk mjöl

2 dl vatten

1 msk fiskfond

salt, Tellicherrypeppar

1 dl vispgrädde

4 laxfileer

2 msk smör (att steka i)

Färsk timjan

 

Gör så här

1. Riv skalet på limefrukten fint och ställ in i kylen. Pressa ur saften och ställ åt sidan.

2. Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint. Stek mjuk i lite smör. Strö över mjöl och rör runt. Tillsätt limesaft, vatten, fond.

3. Koka upp och låt småkoka ca 10 minuter med lock tills såsen tjockat på sig.

4. Smaka av med salt och Tellicherry

5. Vispa grädden fast och vänd ner i såsen.

Fisken

1. Fräs på smör i pannan och lägg ner buntar med timjan.

2. lägg på fisken och stek färdig

 

Häll på lite sås på tallrikarn, lägg upp timjan, fisken på tallrikar, häll på mer sås, strössla över limeskal och lite grovt mortlad Tellicherry

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *