Granatäppelsirap

granatäppelsirap grnatäpplesirap

Jag har roat mig ikväll med att göra granatäppelsirap. Jag längtar just nu till en middag här hos mig på lördag och kunde inte låta bli att börja så smått med förberedelserna. Till en av rätterna behöver jag granatäppelsirap och har inte hittat det i min butik så jag gjorde egen. Vet inte om det smakar som originalet, tror att jag gjort en sötare version. Granatäppelsirap kan du ha i drinkar, över ostar som chevre, över sallader osv. Vanligt till mellanösterninspirerad mat. Snygg är den också med sin djuprödbruna färg.

Du behöver

1 dl granatäppeljuice (jag använde Fontanas)

½ dl socker

Koka ihop i ca 10-15 minuter tills det en lag. Den ska vara rinnande med som en lag. Kom ihåg att den blir mer trögflytande då den svalnat. Häll upp på små flaskor.

Linda

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *