Tryffelpaj med Svarta Vinbär

Svart vinbärstryffelpaj tryffelpaj

Bara måste förmedla denna här: Svartvinbärstryffelpaj. Smälter i varenda tugga. Jag har faktiskt aldrig gjort en tryffelpaj, men känner att jag får en massa inspiration på roliga smaksättningar. Har ni någon tryffelpaj som är er favorit? Den här räcker till många för den är mäktig, men värd varenda liten sked tillsammans med mjukvispad grädde. Receptet kommer från Mia Öhrn

Pajdeg

3 dl vetemjöl

150 g smör

2 msk florsocker

3 msk kakao

1 äggula

2 tsk kallt vatten

Fyllning

1,5 dl svarta vinbär (gärna frysta)

2 dl vispgrädde

300 g mjölkchoklad (Marabou)

75 g smör, rumsvarmt

 
Gör så här
1.Mixa smör, mjöl (i matberedare eller nyp ihop för hand)
 
2.Tillsätt florsocker och kakao, äggula och vatten och mixa snabbt ihop till en deg. Vira in degen i plastfolie och lägg i kylen i 30 minuter.3. Smöra en bakform (gärna med löstagbar kant), ca 24 cm i diameter.
 
4. Kavla ut degen på mjölat bakbord tills den är ca 3 mm tjock (eller tryck ut degen i formen). Klä formen med pajdegen. Nagga botten med gaffel och ställ in formen i kylen i 30 minuter.5. Grädda pajskalet i 200 grader, 10 minuter. Låt kallna. Gör under tiden tryffelkrämen
 

Tryffelkräm

1. Mixa vinbären lite slarvig sådär med mixerstav eller i matberedare

2. Koka upp vinbärspurén och grädde och dra sedan kastrullen från värmen.
3. Hacka chokladen, häll ner i kastrullen och rör om tills det blir en slät smet.
4. Rör ner små klickar av det rumsvarma smöret. Häll smeten i pajskalet och ställ i kylen att stelna över natten.
 
Gott med mjukvispad grädde till

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *