Isglögg – Älskar’t

isglögg

Foto : Jessica Frej och Martin Arthur Jensen

Iskall, frisk glögg som är bland det godaste jag har smakat. Min vän Jessica bjöd på den här för redan två år sedan och jag föll pladask. Jag gjorde den till mitt glöggmingel, men den gick åt direkt innan jag hann fota, så jag har lånat Jessicas bild. Det här är så gott så man baxnar.

 

Isglögg

1 flaska vitt vin

2 dl strösocker

en liten bit torkad ingefära, 1/2 x 1/2 cm i storlek.

12 kryddnejlikor

20 kardemumma kärnor

1 kanelstång

1 msk syltade apelsinskal

1 dl vaniljvodka

 

Till servering:

Blanda ihop allt och häll i en kanna. Låt stå och dra i kylen i ett 1 dygn. Sila bort kryddorna och häll upp i en fin flaska eller vacker karaff, förvara i kylskåp och servera med mycket is.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *