Hur gör man pumpalyktor?

pumpa halloween

Halloweenlyktor blev det ju i söndags. Glömde visa! De fick varsin pumpa. De hjälpte till mycket i början med att gröpa ur dem, sedan tröttnade de lite. Jag har tidsinställt det här så ni hinner se innan Halloween. När ni läser det här så har vi kommit till Helsingfors och spenderar dagen där.

pumpalyktor

Tacksamt, men hårt arbete att gröpa ur en pumpa.

Att göra en pumpalykta

1. Börja med att rita hur du vill ha ögon, näsa, mun på pumpan.

2. Skär av ett lock

3. Gröp ut allt innanmäte och skrapa ur så mycket kött du bara kan. Om det är mycket innanmäte kvar så blir den snabbare dålig och ruttnar inifrån. Det är också mycket lättare att skära ut ögon osv om du lyckats få ut så mycket av väggarna som möjligt.

4. Använd en vass kniv, eller borr, eller hammare och pepparkaksformare eller dylikt för att göra ögon, näsa, mun.

pumpa lykta halloween

 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *