Pasta med svamp, vin, grädde…gudomligt

Pasta med svamp bacon vin grädde

Blandsvamp, vin, bacon, grädde…..blev en hit. Gjorde den för 4 personer, men åt upp mer än hälften själv. Slevade liksom…

200 g svamp (vilken som helst som du gillar, jag använde fryst blandsvamp)

1 gul lök

1 pkt bacon

2 msk tomatpuré

2 tsk dijonsenap

2½ dl mellangrädde

½ dl vitt vin

Färsk basilika

svartpeppar, salt

 

Skär svampen lite grovt sådär. Hacka lök och klipp/skär bacon fint.

Stek på svampen och löken i l smör (om svampen är fryst så steker du bort vattnet först tills svampen börjar knäppa). Lägg över i tjockbottnad gryta. Fräs på baconet, lägg över i grytan. Tillsätt tomatpuré, senap, grädde och vin. Rör om. låt set småputtra några minuter.

Smaka av med salt och peppar. Dekorera med lite basilikablad.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *