Egen Granola

granola

Annie gjorde sin alldeles egna Granola. Hon föreslog det själv. Så vi gjorde en grundgranola. Till den kan man då den är klar skära ner aprikosbitar, torkad banan, russin eller andra torkade frukter, bär och frön. Hon var så stolt över att få mäta upp ingredienserna, blanda om och få välja vilka nötter och frön vi skulle ha med. Hon gillar inte russin eller torkad frukt så hon ville ha den naturell. Men det är det som är bra att man kan i precis det man tycker bäst om. En annan kanonvariant som vi gör ofta är Kanelgranola, den gör vi ofta på speciellt hösten.

Granola

Du behöver

9 dl Havregryn

1 dl frön (vi blandade ihop pumpafrön, sesamfrön och solrosfrön)

2 dl hasselnötter (grovt hackade)

6 msk honung

2 msk olja

Gör så här

Sätt ugnen på 200 C

Värm olja och honung i en kastrull på svag värme.

Blanda alla torra ingredienser och häll över den något varma honungsoljan. Rör om lite. Bred ut blandningen på en ugnsplåt. In i ugnen ca 10 minuter så att flingorna blir lätt gyllenbruna. Låt svalna. Om du vill så rör ner lite russin och torkad frukt. Häll upp på burk.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *