Choklad- och Nutellaglass – Nom Nom Nom

choklad  nutella glass

Den här glassen, lite vuxenglass med mycket smak av choklad och hasselnötter. Varje sked är full av smaker. Grym är den. Gott tillsammans med lite mjukvispad grädde, maränger, körsbär och hackade hasselnötter (gärna rostade). Nu ska vi till badstranden! Ha en fin dag.

Du behöver

100 g nutella

100 g mörk choklad (55% kakao. Jag använde Lindts Sea Salt, perfekt)

6 dl mjölk

1 vaniljstång

2 msk honung

1 gelatinblad (el motsvarande vegetariskt alternativ)

1½ dl ljust muscovadosocker

7 äggulor

1 dl grädde

Gör så här

Hacka chokladen smått. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.

Dela vaniljstången med en vass kniv på längden. Dra med kniven ut fröna och peta ner dem och stången i en kastrull. Tillsätt mjölk och honung. Koka upp.

Vispa äggulor och socker fluffigt i en bunke. Tillsätt den lätt avsvalnade mjölken. Häll tillbaka allt i kastrullen och vispa hela tiden och låt det sakta hettas upp till 85 grader (det ska tjockna till).

Häll tillbaka allt i bunken. Plocka upp vaniljstången och kasta. Låt det svalna något så det inte är kokhett. Krama ur gelatinbladet och lägg ner i smeten. Rör om så det smälter ner. Mixa ner hackade chokladen, nutellan och grädden. Häll tillbaka smeten i kastrullen genom en sil. Låt kallna och ställ in i kylen över natten för att den ska sätta sig. Vispa upp den och kör sedan i glassmaskin. Ställ in i frysen någon timma.

choklad  nutella glass

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *