Pannacotta med jordgubbssalsa

pannacotta med jordgubbssalsa

Den fräschare sortens pannacotta med mer youghurt än grädde blir somrigt och inte så mäktigt. Perfekt att ta med på picknick i små burkar med lock. Ta med salsan på sidan och skeda upp då den serveras. Magiskt gott.

Du behöver

2½ dl yoghurt

1 dl grädde

3 msk florsocker

1 gelatinblad

Salsa

½ ask jordgubbar

5 msk socker

1 lime

 

Gör så här

Börja med att lägga gelatinbladet i kallt vatten. Låt det ligga minst 5 minuter.

Häll grädde i en kastrull och tillsätt florsocker. Värm på och låt sjuda lite. Ta upp gelatinbladet och krama ur lätt. Lägg ner i varma gräddblandningen. Tillsätt yoghurten och vispa så det blir slätt.

Häll upp i serveringsskålarna. Om du ska ta med ut på picknick så passar små syltburkar med lock finfint. Ställ in i kylen minst en timma så det stelnar till.

Jordgubbssalsa

Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär varje gubbe i sådär fyra bitar.

Strö sockret jämnt i botten på en kastrull. Värm så att sockret smälter. Tillsätt jordgubbarna och rör om försiktigt. Låt koka ihop sig under några minuter (ca 3-5 min). Låt svalna. Pressa ner limejuice i salsan. Ställ in i kylen. Lägg på salsan först då du serverar pannacottan. Lite passionsfrukt och goda kex till kanske?

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *