Majskolv med nötsmör – smältande gott

majs pistage smör

Måste bara ta det här igen för det blev så lyckat. Jag gjorde pistagesmör som fick smälta på de färskt grillade majskolvarna, strödde över lite hackade pistagenötter ovanpå. Riktigt väl värt att pröva. Men ni kan testa vilka nötter som helst om ni inte hittar pistageolja. Testa att byta ut pistageoljan mot hasselnötsolja eller valnötsolja och strössla över motsvarande nötter.

DSC_0002

Du behöver

smör (rumsvarmt)

nötolja (t ex pistage, hasselnöt, valnöt)

salt

nötter (t ex pistage, hasselnötter, valnötter)

Majskolvar

Gör så här

Blanda ungefär lika delar olja och smör. Tillsätt salt. Rör om så att allt blandar sig väl. Lägg smörblandningen på smörpapper och rulla till en korv/smällkaramell. Lägg in i kylen att stelna.

Jag förkokade majskolvarna och grillade dem sedan. Skar upp i tjocka bitar och la på stora bitar av pistagesmöret så det fick smälta ner något på den varma majsen. Strössla över hackade pistagekärnor.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *