Rillette med lax

RILLETTE lax

En rillette är en fransk grej, mer bestämt som en slags paté som är mer sådär lite som pulled pork i konsistensen. Hittade en spännande variant med lax på Arla som jag inte kunde motstå att testa. Så gott innan maten på t ex Vilmas Trefrön, tunna knäckebitar som passar perfekt med någon röra. Väldigt lätt att svänga ihop den här röran.

lax rillette

Du behöver

300 g varmrökt lax

rivet skal och saft av 1 citron

1⁄2 dl hackad gräslök

1 krm svartpeppar

50 g Smör, rumsvarmt

1 dl turkisk meze matyoghurt

Gör så här

Ta bort eventuellt skinn och ben från laxen. Mosa laxen med en gaffel i en bunke. Tillsätt alla andra ingredienser. Rör om ordentlig så allt blandas väl. Servera med cornichons, rädisor och ät på gott kex, crostini,rostad baguetteskiva.

RILLETTE lax

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *