Strawberry Shortcake

strawberry shortcake

Otroligt härlig efterrätt. Ni som följt mig vet ju att jag är helt galen i jordgubbar. Så allt som innehåller jordgubbar testar jag. Strawberry Shortcake har länge varit på min lista. En riktigt engelsk klassiker där grunden är en gräddig scones som man öser jordgubbar på och toppar med en generös slev grädde med citron i. Rätt mäktigt men så värt varenda tugga.

Du behöver

½ liter Jordgubbar
5 msk socker
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
2½ dl vispgrädde

Vispad grädde
2½ dl vispad grädde, kyld
3 msk socker
1 1/2 tsk vanijsocker
1 tsk rivet citronskal
DSC_0133
Gör så här
skölj och rensa jordgubbarna. Skär i större bitar. Blanda med 3 msk socker och ställ i kylen så det får juica till sig (ca 30 min).

Sätt ugnen på 200 C

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, 2 msk socker och salt i en bunke. Tillsätt vispgrädde och blanda snabbt bara tills det är blandat. Pyttsa ner i sockerkaksform (utan att smöra in den) eller bara forma på ett bakplåtspapper på en plåt i valfri form .Grädda i ugnen tills den är lite gyllenbrun på ytan, 18-20 minuter.

Stjälp ur formen och låt kallna något. Skär i 6 delar och dela varje del på mitten längs med.

Skeda upp jordgubbar tillsammans med saften på varje shortcake botten. Toppa med en generös sked med grädde. Lägg på överdelen. Servera

Vispad grädde
Vispa ihop grädde, socker, vaniljsocker och citronskal tills det blir sådär toppigt.

strawberry shortcake

Linda

0 kommentarer

  1. Åhh detta ser fantastiskt gott ut! jag är så dålig på kakor och efterrätter men denna tror jag jag skulle klara! O jordgubbar är ju en klar favvo!! Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *