Krispiga Kycklingnuggets i Tefal Actifry

tefal actifry

Jag gjorde kycklingnuggets i Tefal Actifry, och det blev så krispigt. Alla tyckte det var så gott, och vet ni, jag kom på efter att jag hade glömt att stänka på lite olja, men de var knapriga utanpå och saftigt välsmakande inuti, så det gjorde ingenting. Så alltså, kycklingnuggets utan en enda gnutta fett tillsatt.

Tefal Actifry Snacking

Gjorde dem i snackingtillsatsen, så enkelt. På 10 minuter har du färdiga kycklingnuggets som fixar sig själva krispigt smaskiga. Precis lika enkelt som är göra de godaste pommes, se HÄR. Vet du, jag kommer tävla ut en Tefal Actifry under veckan, så håll ögonen öppna!

Du behöver

400 g kycklinglårfilé

pankoströ

vetemjöl

ägg

salt, peppar

Gör så här

Skär kyckling i lagom stora bitar. Häll ut mjöl på ett fat och strö över lite peppar och salt. Vispa upp äggen i en skål. Häll ut panko på ett annat fat. Vänd kycklingbitarna i mjölet, sedan i äggvispet och sist i panko.

Lägg ut dem i snackingdelen i Actifry. Sätt igång den på 10 minuter. Klart! Då jag lagt upp den första omgången så satte jag igång nästa omgång så att vi fick nygjorda, varma kycklingnuggets.

Tefal actifry

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.