Nu drar vi från Sverige

bretagne

Vi drar till smaragdkusten, Bretagne på fredag. Jag, barnen och N, barnen. Sammanlagt 4 barn, Storsemester. Rätt så hastigt bestämt. Det enda jag hade inbokat för sommaren var min och Annies resa till Schweiz i mitten av Juli. Nu åker vi 8 dagar till Bretagne, hemma några få dagar och sedan till Schweiz. Har ni Bretagnetips så berätta! Jag har aldrig varit i Bretagne, visste knappt var det låg. Vi kommer bo lite utanför Saint-Malo som ligger på kusten mot engelska kanalen. Vansinnigt vackert med de finaste tänkbara stränderna. Ingen annanstans i Europa är skillnaden mellan Ebb och flod större. Det kan skilja upp till 12 meter i nivå, två gånger per dag. Saint-Malo är också känt för sina ostron, camembert, Calvados, sniglar och cider, låter kanoners. Dock kan jag ingen franska direkt, lär bli intressant.

Linda

0 kommentarer

  1. Åh vad härligt det låter!! Enda tipset jag egentligen har är Cancale – en underbart söt liten by där man kan frossa i ostron – fast det kan man såklart i hela Bretagne. Det är liksom ostron o skaldjursplateauer som gäller 🙂 Fast finns ju annat också – gissar att ostron inte är barnens favorit? Än… Njut av både Bretagne o Suisse!! O njut av Spruengli o även GALA-ost… den blå förpackningen 🙂 Finns bara i Schweiz (tyvärr!!) o barn brukar älska den. Och även vuxna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.