Nu är Midsommar på G

Rocca di Montemassi

Finaste ni, hur går det med Midsommarförberedelserna? Här ser ni mina förberedelser för hela helgen ungefär. Vi firar med bästa Rose-Marie och hela fadderullan. Vet att hon har bakat de ljuvligaste sakerna till idag. Jag kommer ta med tunna skivor av fläskfilé som har marinerats och fått en sås på citron, olivolja, timjan och vitlök. Till det gör jag en potatissallad på färskpotatis, rödlök, gräddfil mm. Jag tar också med iste med jordgubbar och mynta. Sommarens röda box blir Rocca di Montemassi Sangiovese, ett rött vin från Toscana som ska smaka av mogna bigarråer, choklad, plommon och vanilj. Verkar som ett kanonvin, ska passa till det mesta, allt från pasta till ostar och kött av olika slag. Har ni testat?

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *