Högklint, Suderby och Visby – Gotland runt nästan

Suderby

Primörer var temat för kryssningen och en fantastisk primörlunch bjöds vi på då vi kom till vackra Suderbys Herrgård. Det var kyckling i ramslök, jordgubbssalsa, färskpotatis och så fräscha primörer. Alltså helt sjukt gott. Sedan var ju inte utsikten fy skam heller.

DSC_0411

Sista stoppet innan Visby blev Högklint som var betagande vackert. En 48 meter hög klintspets som ger en vidunderlig utsikt över vattnet och mot Visby. Så vackert, men jag var livrädd för att barnen skulle springa rätt ut. Så det var lite svårt att njuta av utsikten. Jag höll fast dem som i ett skruvstäd, det tyckte de inte var så roligt, men ’Better safe than sorry’. DSC_0384Blåelden, som är typisk för Gotland såg man överallt. De växte överallt på min mormors och morfars gård då jag var liten. Hade glömt bort det tills när jag såg dem på Gotland, så fina.

DSC_0423

Liten sväng i Visby hann vi också med. Vi besökte även S:ta Karins ruin, Visbys Största kyrkoruin. Man blir tagen.

DSC_0458

Mäktigt!Mindre mäktigt var hur de var i värsta bästa retartagen här. Annie tryckte på alla knappar hon kunde för att få Magda att explodera. Hon var rätt framgångsrik. Däremellan hade de väldigt roligt.

DSC_0485

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *