Chevre Chaud sallad med blåbär och jordgubbar

CHEVRE CHAUD SALLAD

Somrigt som bara den och gott som bara den är den här salladen. Känns som perfekt till lunch på sommaren, kanske med en bit bröd till. Receptet kommer från Fest med Systrarna Von Sydow, men som vanligt lite ändrat jämfört med ursprungsreceptet.

Du behöver (4 pers)

200 g blandad grönsallad (gärna ruccola och babyspenat)

ca 300 g Chèvre

½ rödlök

2 dl blåbär

½ liter jordgubbar

1 ask med körsbärstomater (gärna gula eller andra färger)

1 dl solrosfrön (rostade i torr het panna)

Gör så här

Lägg upp salladsbladen på ett stort fat. Dela tomaterna och lägg på. Skär rödlöken i tunna skivor och strö över. Strössla över blåbär och rostade solrosfrön. Skiva jordgubbarna och fördela. Gratinera Chèvre på grilleffekten i ugnen (här hade de stekts i stekpanna och smulades sönder. Tror det funkar bättre om de har skal runt dock, dessa var utan skal.). Lägg på chévreskivorna över salladen.

Balsamvinägrett

1 dl olivolja

3 msk balsamvinäger

1 tsk dijonsenap

nypa salt, svartpeppar

Blanda och skaka ihop

Linda

0 kommentarer

  1. Ser fantastiskt gott ut! Tack för en alltid otroligt inspirerande blogg! Läser dig varje dag och får massor av inspiration! Dessutom verkar du och dina vackra döttrar helt underbara! Glad midsommar! Önskar Lotta från Lund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.