På Kryssning med Birka

Birka cruisesKänns som vi varit på semester! Det har vi ju också på sätt och vis. Vi drog på kryssning med Birka Cruises: 2 nätter ombord och en heldag i Visby. Barnen ville inte lämna båten. Såpass bra har det varit.

DSC_0138

Det var en Primörkryssning med Birka Cruises till Visby och Gotland. Det innebar underbara trerätters på båten och utflykt väl på Gotland. Birka samarbetar nära med gårdar på Gotland för att sätta ihop menyer med de ljuvligaste gotländska delikatesserna. Förrätten första kvällen var Rostbiff från Ejmunds gård, sallad på knipplök, morot och crème på rostad vitlök.

primörkryssning

Därefter Röding med syrade gotländska försommarbetor, liten gravlaxsallad och smörsås. Det jobbades hårt för att få ut alla tallrikar sådär perfekt upplagda. Men, bara glada miner och högt i tak.

DSC_0223

Dessert: Mjölkchokladmousse med hallonsorbet och vaniljcrunch, allt så otroligt gott! Men det ser ni ju! Men kanske inte direkt till barna, de fick istället det här och de åt tills de stod i fyra hörn. Annie ville först inte röra sin efterrätt för hon tyckte den var så fin.kRYSSNING birka

Magdas pappa följde med på kryssningen och vi hade varsin hytt. Annie sov hos mig. Då hon somnade sippade jag på lite mousserande som ingick i lyxhytten, började läsa en otroligt rörande roman Morgon i Jenin av Susan Abdulhawa och bara njöt av lyxig egentid medan båten sakta gled fram i natten. Frukosten på morgonen var magisk, den får ni se snart.Det blev också en så fin dag på Gotland.

DSC_0099

Linda

0 kommentarer

    • Det var det. Barnen hade så roligt också. Kände mig utvilad då vi kom tillbaka och kändes som lyx att ha hunnit läsa lite och få sitta och bara titta ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *