De godaste Mandelkakorna – Glutenfria Cookies

Mandelkakor

Till det Afternoon Tea eventet jag arrangerade tillsammans med Agnieszka så bakade jag upp de glutenfria mandelkakorna som Jesscia Frej och Maria Blohm har tagit fram för Kungsörnen till deras nya glutenfria mjöler, i det här fallet mandelmjölet. Jag hade testat dem en gång tidigare och helt fallit för dem, så så farligt goda. Så vassego, här är de:

För 12 st

100 g rumsvarmt smör

50 g (ca 1 dl) ljust muscovadosocker

80 g (ca 1 dl) strösocker

1 krm salt

1 tsk vaniljsocker

½ tsk bakpulver

120 g (ca 2,5 dl) mandelmjöl

1 ägg

70 g (ca 1 dl) hela hasselnötter

60 g (ca 1 dl) torkade tranbär

 

Gör så här

Värm ugnen till 200 C

Blanda smör, socker och muscovadosocker. Rör klumpfritt. Tillsätt ägg och blanda ordentligt. I en annan bunke blandar du ihop salt, vaniljsocker, bakpulver och mandelmjöl. Blanda ihop allt. Häll ner hasselnötter och tranbär.

Klicka ut 12 stycken kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper. In i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna lite innan du mumsar i dig dem.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *