Frasig torsk med paprika och citronsås

Torsk med frasigt paprikatäcke

Men, alltså, verkligen dags för recept nu ju! Den här fisken, så lyckad. Jag är alltid på jakt efter fiskrecept som går hem hos barnen. Det här älskade mina barn, och jag. Vi åt upp hela formen, vi tre. kommer bli stående favvo. Inte alltid jag som kommer på alla recept. Det här är från Månadens Skörd.

Du behöver

600 g torsk (tinad)

½ tsk salt

1 krm peppar

25 g smör

1 tsk rökt paprikapulver

1 dl ströbröd

1 dl hackad persilja

1½ dl riven ost (jag använde parmesan)

Gör så här

sätt ugnen på 200 C

Lägg ut filéerna (eller skär fisken i portionsbitar och lägg ut) i smord ugnsfast form (eller teflon). Salta och peppra. Smält smöret. Tillsätt paprikapulver, ströbröd, persilja och ost. Fördela blandningen över fisken. In i ugnen cirka 15 minuter. Torsk med frasigt paprikatäcke

Sås

1 citron (helst ekologisk)

3 dl gräddfil

Riv skalet på citronen och blanda med gräddfil. Salta och peppra.

Skär klyftor av citronen och servera på sidan.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *