Rotselleriaioli – Galet god till grillat

Rotselleriaioli

Aiolin som verkligen alla faller pladask för. Den här fick vi på Scans grillunch. Ärligt så var jag skeptisk tills jag smakat. Alla runt bordet var helt galna i den här. Så på årets första grillning så var den här ett måste. Min kära läsare Lotta som varit med här på bloggen länge frågade om receptet, så här Lotta är det! Ha en fin dag Lotta och ni andra. Tack för att ni kikar in och kommenterar, blir så glad!

DSC_0069

Du behöver

½ huvud rotselleri, tärnad

3 vitlöksklyftor

1 gul lök

1 dl olivolja

3 dl majonäs

½ citron (saften)

salt, svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 C

Tärna rotsellerin, skala vitlöken, klyfta löken. Blanda vitlök, lök och rotsellerin med oljan. Lägg i ugnsfast form och rosta i 20-30 minuter. Rör om emellanåt. Sellerin ska få en fin gyllenbrun färg.

Ta ut formen och låt svalna. Mixa med t ex stavmixer så det blir en slät blandning. Tillsätt majonäs och smaka av med färskpressad citronsaft, salt, peppar.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *