Portionsgratäng med jordärtskocka och potatis

flankstek

Perfekt med portionsform till gratängen, snyggt och härligt att äta ur. Gillar att blanda potatis och jordärtskocka, det är min nya grej det.

Du behöver (för 3-4 formar)

250 g mjölig potatis

250 jordärtskockor

1 vitlöksklyfta

2 dl vispgrädde

0,5 dl vispgrädde

½ dl riven parmesan

½ tsk salt

smör, peppar

Gör så här

Dag 1

Sätt ugnen på 225 C

Skala och skiva potatis och jordärtskockor tunt. Skala vitlöken, hacka fint.

Lägg potatis, jordärtskockor, vitlök, 2 dl vispgrädde, salt och lite peppar i en kastrull. Småkoka i 20 minuter.

Smörj de ugnssäkra formarna, 3-4 st. Fyll formarna med gratängsmeten. Strö över parmesan. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna. Ställ i kylen till dagen därpå.

Dag 2

Sätt ugnen på 175 C

Ta ut formarna ur kylen. Häll lite försiktigt ½ dl grädde över och i kanterna på formarna. In i ugnen och låt dem bli varma, ca 30 minuter.

Linda

0 Comments

  1. Kul å ses idag sötis, ses på må igen 🙂 Lade upp en bild på dig på bloggen, hoppas det är ok? ha en fin kväll å hoppas allt blir bättre, läste ditt tidigare inlägg, kram kram

    • Hej Lina

      Idag är allt bättre. Vissa saker har löst sig:-) Jag lade upp en bild på dig med Zoe, så fin! Ja, vi ses på måndag, så nervöst, men jag springer på! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *